De specialiteiten van Leeuwarden

Leeuwarden, verrassend anders

Hoewel er al vanaf de Romeinse tijd mensen hebben gewoond op de plek waar nu Leeuwarden is, is de stad ontstaan toen de terpdorpjes Oldehove, Hoek en Nijehove samen één stad gingen vormen. De nieuwe stad Leeuwarden kreeg in 1435 haar stadsrechten.
De stad werd verstevigd met een gracht en een stadsmuur, sporen die ook nu nog zichtbaar zijn. Leeuwarden heeft ongeveer 100.000 inwoners en heeft in de vorm van de Achmeatoren van 114 meter het hoogste gebouw in noord-Nederland.
Naast de geschiedenis en de grotendeels bewaard gebleven binnenstad is Leeuwarden vooral een gezellige stad, die uw bezoek meer dan waar is

Wilt u een bedrijfsuitje in Leeuwarden organiseren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De stad biedt oneindig veel mogelijkheden voor zowel jong als oud. Met ons ‘Happen Stappen Varen’ arrangement ziet u veel bezienswaardigheden en kunt genieten van een culinaire hoogstandje in één van de beste restaurants.

  • Bedrijfsuitje organiseren Leeuwarden

Eén van de mooiste bezienswaardigheden is het gebouw Amicitia. Het is een futuristisch ogend gebouw met maar liefst zeven verdiepingen. De naam is afkomstig van een hotel die vroeger op deze plek heeft gestaan. Daarnaast biedt Leeuwarden tal van andere mooie monumenten die u kunt bezoeken. Wat dacht u van de scheve kerktoren die nooit echt is afgebouwd? Het is zeker een bezoekje waard.

Het organiseren van een bedrijfsuitje in Leeuwarden kan een heel karwei als u de weg niet kent. Schakelt u dan ons evenementenbureau in, want wij kennen de weg als geen ander. Onze ervaren gidsen laten u nog onontdekte plekjes zien waar menig toerist jaloers op kan zijn. U loopt door kleine straatjes en bezoekt leuke souvenirswinkeltjes, zodat u iets leuks kunt kopen voor de thuisblijvers.

Een boottocht is een onderdeel van dit arrangement. U vaart langs onder andere de Bierkade, de Waag en komt uit in een verrassend mooie jachthaven. Ondertussen vertelt een gids u een aantal zaken over de historie. Leuk toch?

Lekker eten mag niet ontbreken op zo’n bijzondere dag. Uiteraard houden wij rekening met eventuele dieetwensen. Wij hebben goede afspraken met een aantal restaurants, zodat onze klanten verzekerd zijn van kwaliteit. Nieuwsgierig geworden naar het organiseren van een bedrijfsuitje in Leeuwarden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op of surf naar onze uitgebreide website. Wij zorgen graag voor een denderend bedrijfsuitje in Leeuwarden als u uw goede humeur meeneemt. Graag tot ziens.